Allt fler svenskar menar att friluftsliv är en viktig faktor när man väljer bostadsort. Intresset för friluftsliv har även ökat på senare år, visar en ny undersökning.

I en undersökning som genomförts av Mittuniversitetet på uppdrag av Naturvårdsverket svarade varannan svensk att tillgången till friluftsliv är viktigt vid val av bostadsort. Det är en tydlig ökning jämfört med en liknande undersökning från 2007 då knappt 40 procent av de tillfrågade svarade att tillgången till friluftsliv påverkade valet av bostadsort.

Undersökningen visar att aktiviteter som bland annat terränglöpning, skateboard, paddling, geocaching, vattenskoter, bergsklättring och meditation har ökat sedan 2007.

– Att tillgång till friluftsliv blir allt viktigare är en utmaning för alla som jobbar för att utveckla friluftslivet. Vi kommer att ha användning av undersökningsresultaten i vårt arbete med att följa upp friluftslivsmålen, säger Lisa Eriksson, enhetschef på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande. 


Karin Montgomery text

Vad tycker du? Kommentera!

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.