Livsmedelsindustrins utveckling är av stor betydelse för jorden men trots det är okunskapen stor om påverkan från matkonsumtion och jordbruksmetoder, enligt en ny rapport.

I rapporten Diets for a Better Future betonar forskarna att det behövs nytänkande inom livsmedelssystemet.

– Det kommer att behövas stora förändringar av livsmedelssystemet, inklusive att skydda våra ekosystem, förbättra hållbarheten för våra jordbruksmetoder, och ta itu med de enorma nivåerna av matavfall, Avit Bhowmik, lektor på ämnet risk- och miljöstudier, medförfattare till studien.

Men det finns en avgörande faktor som samtidigt kan förbättra vår hälsa, vår livsmedelssäkerhet och vår miljö – nämligen att ändra våra dieter.

– Om vi människor börjar ändra våra matvanor kan det vara en av de mest effektiva sätt vi kan göra för att bygga upp en bättre framtid. Och denna rapport är en kraftfull påminnelse om hur vi kan göra det, säger Avit Bhowmik i ett pressmeddelande.


Karin Montgomery text

Vad tycker du? Kommentera!

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.