Efter förra årets COP-möte i Marrakesh har flera miljöorganisationer väckt frågor om fossilindustrins inblandning i klimatförhandlingar.

- Vi har en enorm kris framför oss och behöver förändra vårt energisystem mot ett mer förnybart och hållbart system. De som är ansvariga för den här krisen, i huvudsak olje- och gasbolag, tillåter oss inte att gå framåt och vi måste inse det, skriver författaren och biologen Arthur Wyns i The Ecologist.

Enligt Arthur Wyns försöker The World Coal Association starkt få fram en kol-driven agenda i samma rum som policyarbete för klimatet pågår. Representanter från BP, Exxon Mobil och Shell är exempel på andra närvarande.

- De som förorenar borde inte skriva miljöpolicys, säger Arthur Wyns.

Ahmed Al-Qassam är ungdomsdelegat för PUSH Sverige under Bonn-förhandlingarna.

- Här finns det absolut en fossillobby som närvarar. De är dock väldigt anonyma och har inte yttrat sig än vid de öppna sessionerna. Jag har inte sett någon observatör som representerar fossilindustrin med en officiell ackreditering, men andra har gjort det. Ibland är det svårt att avgöra om det är parterna eller fossilindustrin som uttalar sig då de kan få ingå i staters officiella delegationer. Läs här Australien, USA, Saudiarabien och Ryssland, säger Ahmed Al-Qassam.