Under förra veckan (13 sep) öppnade den nya fotoutställningen ”Vinnare och förlorare i svensk natur” på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Mäktiga havsörnar har blivit en vanlig syn på himlen och vargen är tillbaka i våra skogar. Förutom älg kan vi i dag jaga vildsvin och dovhjort som har ökat explosionsartat. Djurvärlden förändras hela tiden – några arter brer ut sig medan andra minskar i antal. Ibland beror förändringarna på människan men i vissa fall orsakas det av faktorer som vi inte kan påverka eller ens känner till. Detta skildras i den nya fotoutställningen på Naturhistoriska riksmuseet som öppnade i veckan. Utställningen visar 40 bilder med texter som tydligt berättar vilka arter som minskar och ökar i antal och varför. Utställningen produceras i samverkan med föreningen Naturfotograferna och pågår till 15 januari 2017.

Läs mer här (www.nrm.se)


Vad tycker du? Kommentera!

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.