Energizer lanserar nu ett batteri som delvis innehåller material från återvunna batterier. Batteriet heter EcoAdvanced och är svanenmärkt. Det är inte bara miljövänligare, EcoAdvanced är samtidigt det bäst presterande alkaliska batteriet företaget har.

– Det energigivande materialet, som används tillsammans med Energizers avancerade batterikonstruktion, skapar ett batteri med lång hållbarhet och mindre miljöpåverkan. Eftersom det krävs mindre gruvdrift av råmaterial i tillverkningsprocessen och genom att mängden batterier som går åt i konsumenternas apparater minskar, sparar man på miljön och skapar mindre avfall, säger Martin Burch, Senior Director International Marketing på Energizer i ett pressmeddelande. Än så länge är det återvunna materialet i batteriet sparsamt, just nu bara fyra procent. Martin Burch säger däremot att visionen till 2025 är att batteriet ska bestå av 40 procent återvunnet material. – Vi hoppas att fler i branschen följer efter, säger Ove Jansson, miljömärkare på Svanen. Batteriet kan köpas som AA och AAA batteri.

Beatrice Rindevall

Vad tycker du? Kommentera!

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.