Förbered dig på nästa omställning: läs en bok om klimatet och diskutera den digitalt. Det är konceptet bakom den nya bokcirkeln Gröna cirklar.

– Vår idé är att sprida positiva berättelser – vi drunknar i apokalypser och dystopier, säger Camilla Brudin Borg, lektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och en av initiativtagarna bakom projektet Gröna cirklar.

På projektets webbplats presenteras böcker inom klimatområdet som passar bra för bokcirklar. Alla böcker finns som e-bok eller ljudbok utöver den vanliga pappersvarianten.

– Det har öppnats ett fönster nu, krisen har plötsligt flyttat in i vardagsrummet. Då är det läge att öppna nästa fönster: medvetenheten om klimatet. Det kan kännas tråkigt att prata om det, men samtidigt känner många just nu att det här med kris inte kändes så bra. Tanken med bokcirkeln är skapa ett medvetande om klimatkrisen, diskutera vilken framtid vi vill ha och fundera på vad vi alla kan göra rent konkret för att bidra till en omställning, säger Camilla Brudin Borg i ett pressmeddelande.