Skogsprojekt vann Hack for Sweden

Tävlingen Hack for Sweden handlar om att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya tjänster och applikationer. I år arrangerades tävlingen för fjärde gången och ett 30-tal myndigheter och organisationer stod bakom arrangemanget.
Skogsprojekt vann Hack for Sweden App som hittar skogar med höga naturvärden vann tävlingen Hack for Sweden. Foto: Mostphotos

Vinnare av de 56 lag som deltog blev Johan Marand med sin app som samlar in data för att hitta skogar med höga naturvärden. I appen ingår data från Skogsstyrelsen, Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen och Sveriges geologiska undersökning.

Juryns motivering lyder:
”Innovativ användning av öppna data för att förändra världen till det bättre. Genom att analysera data från ett stort antal källor så kan detta projekt påverka myndighetsutövande samt öka medborgares insyn i vad som faktiskt händer i vårt land.”

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna Hack for Sweden med mitt skogsprojekt som jag hoppas gör att fler får upp ögonen för den svenska skogen. Samtidigt vill jag väcka debatt om hur skogen mår, säger Johan Marand.

Vad tycker du? Kommentera :

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.

Notiser &
Omvärldsbevakning

Klimatet större fråga för unga
Skogsprojekt vann Hack for Sweden
Regeringen går vidare med klimatskatt på flyg
De vill fördubbla antibiotikans livslängd
Blåmesens matvanor ska studeras
Rekordhög köttförbrukning
Miljardnedskärning hotar miljömyndigheter i USA
Skolelevers mätningar gav viktiga svar

Vi håller dig uppdaterad!

Kunskapen, idéerna & de nya lösningarna för ett hållbart samhälle. Prenumerera på Extrakts nyhetsbrev.

Vi håller dig uppdaterad!

Kunskapen, idéerna & de nya lösningarna för ett hållbart samhälle. Prenumerera på Extrakts nyhetsbrev.