Framtidens återvinning är roligare

Hur ser framtidens återvinningscentral ut? Glöm allt du sett hittills. Under fem dagar i oktober sätts en mobil mötesplats upp i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm där du lämna in kläder och prylar, men du kan också bygga om dina möbler, ta en fika och prata med hållbarhetsexperter.
Framtidens återvinning är roligare White arkitekter och Ragn-Sells ligger bakom pilotprojektet som genomförs under fem dagar i Norra Djurgårdsstaden. Under projekttiden kommer workshops och seminarier att anordnas för att inspirera till återbruk, remake och reuse.Foto: Press

– Vi måste bli bättre på att återanvända våra prylar och material. Mycket som slängs kan komma till nytta för andra både genom återvinning och återbruk, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd Stockholms stad.

Målet är att öka stockholmarnas intresse för resurshushållning och att få fler att betrakta återvinning på nya sätt. Initiativtagarna vill att framtidens återvinningscentral ska visa hur användning, återvinning och återbruk hänger ihop och bidra till ökat intresse hos besökaren.

– Vi vill visa att framtidens återvinningscentraler är roligare än dagens. De för människor närmare varandra. Uppför vi oss som förbrukare tar naturens resurser oundvikligen slut. Med detta vill vi visa på en bättre väg, säger Jonas Roupé, marknadschef på Ragn-Sells AB.

Läs om programmet här >>

Ett annat exempel på liknande tänk är Eskilstunas återbruksgalleria ReTuna, där du kan reparera, fixa till, omvandla och sälja vidare saker du inte längre vill ha. Mer om återbruksgallerian kommer inom kort på Extrakt.

Vad tycker du? Kommentera :

Extrakts kommentarsfält är modererat. Vi förbehåller oss rätten att radera eller beskära poster som till exempel innehåller reklam, personangrepp, rasistiskt eller sexistisk innehåll, alternativt länkar till sidor där sådant innehåll förekommer.

Notiser &
Omvärldsbevakning

Klimatet större fråga för unga
Skogsprojekt vann Hack for Sweden
Regeringen går vidare med klimatskatt på flyg
De vill fördubbla antibiotikans livslängd
Blåmesens matvanor ska studeras
Rekordhög köttförbrukning
Miljardnedskärning hotar miljömyndigheter i USA
Skolelevers mätningar gav viktiga svar

Vi håller dig uppdaterad!

Kunskapen, idéerna & de nya lösningarna för ett hållbart samhälle. Prenumerera på Extrakts nyhetsbrev.

Vi håller dig uppdaterad!

Kunskapen, idéerna & de nya lösningarna för ett hållbart samhälle. Prenumerera på Extrakts nyhetsbrev.